BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

dimecres, 23 de desembre del 2009

Última entrada


Aquest ha sigut el primer semestre de primer d'Educació Infantil i, per tant, és el primer cop que he fet aquesta assignatura.


Gràcies a l'assignatura de Seminari, he conegut amb més profunditat companys meus. A més, he aprés moltes coses que envolten l'educació i la societat actual.


També, cal dir que he aprés a conèixer a mi mateixa ja que he aprés que haig d'escoltar als meus compans i a saber donar la meva opinió tot respectant els altres.


Espero que, encara que sigui amb un altre professor i altres companys, les següents sessions de seminari continuïn sent tant interessant com aquestes.


Que passeu un Bon Nadal i un Feliç any nou tots!


Laura

Una petita síntesi


Ha arribat a la fi el primer semestre i amb ell l'assignatura de TIC amb la nostra professora Loles.


Aquest és el primer cop que realitzo una assignatura com aquesta ja que mai m'havien fet treballar amb un bloc de tal manera de fer més fàcil mostrar els nostres conceptes i de que la nostra professora ho pugui analitzar sense tipus de problemes.


Cal dir que, gràcies a aquesta assignatura he après a utilitzar coses que no m'imaginaria mai que duria a terme i que tenen molt a veure amb l'educació ja que les noves tecnologies, de mica en mica, es van incorporant a les aules i poden arribar a ajudar tant als alumnes com als professors a les classes.


No obstant, els dos programes que penso que poden donar més joc a les aules són el Jclic, ja que gràcies a les seves activitats els nens poden aprendre molt sobre molts temes, i el Power point, per la seva facilitat per crear diapositives que ajuden molt a preparar presentacions.

JClic


El programa JClic és una aplicació molt famosa i utilitzada a les escoles durant molts anys que s'utilitza per fer un conjunt de jocs de caire educatiu per a nens i nenes tant d'infantil com de primària.


Jo he fet una aplicació adreçada a nens entre 5 i 6 anys per tal que aprenguin els colors i els noms de les fruites ja que les fruites són un component bàsic i immportant en la seva dieta.


Els jocs que e creat gràcies a aquesta aplicació foren:

-Puzzles

-Sopa de lletres.

-Memori.

-Fer parelles.

-Relacionar una fotografia amb el seu color.

-Relacionar una fotografia amb el seu nom.

-Escriure el nom de cada fruita.


Acaben les classes de Seminari

Aquesta ha sigut l'última sessió de Seminari d'aquest semestre juntament amb la professora Paula Mayoral.

Aquesta sessió a començat amb el conte del Cristian "El Camperol i el diable", aquest conte m'ha fet molta gràcia per la manera que va tenir el meu company per explicar-ho ja que va posar diferents veus.

Després, l'Aida i el Cristian van fer la seva actualitat educativa que tenia com a tema a quina edat s'hauria de començar a aprendre la lecto-escriptura. Per tal d'aprofundir aquest tema vam fer un debat dividint la classe en dos grups, uns a favor de la lecto-escriptura durant a l'etapa d'infantil i l'altra a favor de començar-la a primària, en el meu cas em va tocar defensar la proposta de començar la lecto-escriptura a l'etapa infantil.

En acabar la classe, la Paula va fer entrevistes individualitzades dient-nos a cadascú com anaven en aquesta matèria.

El meu treball "Educació al meu país"

Per Seminari he fet un treball anomenat "Educació al meu país" on tractava els temes de l'absentisme a les escoles, la violència a les escoles, la religió a les aules i les TIC.

Per tal d'informar-me sobre l'absentisme a les escoles vaig escollir la notícia del diari EL PERIODICO http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=623831&idseccio_PK=1021; per tal de parlar de la violència a les escoles vaig agafar la notícia http://www.3cat24.cat/noticia/172116/altres/Un-estudi-afirma-que-la-violencia-a-les-escoles-disminueix-pero-que-augmenten-els-casos-de-ciberbullying; per tractar el tema de la religió vaig agafar una notícia del diari 20 MINUTS http://www.20minutos.es/noticia/330308/0/alca/escoles/baixa/ i , finalment, per tractar el tema de les TIC vaig escollir una pàgina del xtec on hi havia un text relacionat sobre aquest tema http://www.xtec.cat/escola/tec_inf/tic/1.htm

L'educació al meu país

La classe de seminari ha començat amb l'actualitat educativa de la Sara i la Pilar que tenia com a tema la notícia d'un mestre anglès que es va treure la camissa a classe per fer-se el "guay" davant els sues alumnes. Aquesta notícia va ser acompanyada d'un video penjat al youtube sobre aquest fet. A continuació vam opinar tots sobre aquest fet i les conseqüències que va comportar.

En acabar, vam fer un debat sobre el nostre treball "L'educació al meu país" posant al nostre company Cristian a la pissarra on va escriure els temes que més ens importa sobre l'educació a Catalunya.

Gràcies a aquesta classe i al treball realitzat m'he adonat que encara hi ha molts temes a tractar en l'educació i no tan sols a Catalunya, sinó a tot arreu i la frase que destaco és una que va dir la Paula: "Tot càstig no es productiu si no té les seves respostes".

Diferencia de gènere


En la darrera sessió de seminari vam començar fent un breu comentari sobre la pel·lícula Billy Elliot.


A continuació, ens vam dividir en grups on els quals havíem de respondre una sèrie de preguntes que tenien relació amb la pel·lícula ja que tenien com a tema la diferenciació de gènere.


En acabar, la meva companya Paula va explicar un conte que s'anomena " Els tres pels d'or del diable", cosa que em va sorprendre la facilitat que va tenir per explicar-ho ja que a ella l'hi costa molt parlar en públic i l'ha posat molt valor.


Cal dir que aquesta classe m'ha fet reflexionar molt sobre com es tracta la diferenciació de gènere, cosa que, sota el meu parer, s'hauria d'eradicar. I la frase que destaco és: "La gent no s'adona de com diferenciem els nens de les nenes".

dijous, 10 de desembre del 2009

Billy Elliot


A l'última sessió de Seminari hem vist la pel·lícula "Billy Elliot", una pel·lícula molt tendre que tracta de la lluita d'un nen per aconseguir el seu somni: arribar a ser un gran ballari.

L'Evolució del nen a partir del joc

En l'assigatura de TIC i comunicació oral i digital hem realitzat, en parelles, expossicions amb l'ajut d'un power point a continuació us deixo el meu power point realitxat, juntament amb la meva companya Irene, sobre la nostre expossició que tracta sobre "L'evolució del nen a partir del joc", un treball que trobem força interessant i que, en un futur, hem de tenir en compte per la nostra professió.

Cal dir, per acabar,que aquest power l'he penxat gràcies a la pàgina d'internet www.slideshare.com i he trigat una mica en penxar-ho ja que no se perquè a casa no hem deixava.

Espero que us agradi ja que esta realitzat amb molt esforç personal tant per a mi com per la meva companya.

divendres, 4 de desembre del 2009

Ensenyem els notres videos!!!!

En l'última sessió de seminari hem expossat els nostres videos creats per nosaltres en grup dient que hens a aportat i els valors educatius que hi hem trobat.

A més hem valorat cada parella el video de un altre grup. En el nostre cas, vam valorar el video del nostre company Cristian. Un video que ens ha agrdat molt i l'hem valorat molt possitivament.

També la nostra companya Laia ens va explicat en conte anometat "El dia que em van matar" un conte que trata dels sentiments dolents que volen matar a l'amor.

Finalment, la Marta i la Mónica van fer l'actualitat educativa explicant una notícia que anava sobre la denuncia que va fer un pare a un professor perque el professor va castigar a la seva filla per no fer els deures possant-la contra la pared i copiant i ella, de la vergonya, va bomitar.

D'aquesta notícia vam treure la conclussió de que hi han càstigs com aquest que no serveixen per res i que la sol·lució potser seria una altra i, d'altra banda, considerem que aquest cas no s'hauria d'arribar als tribunals.

D'aquesta classe he aprés que tots podem ser molt imaginatius i creatius si ens proposen treballas diferents dels que ens solen encomanar,

La primera Ventafocs


La primera part d'aquesta sessió de seminari, hem expossat per parelles les nostres visites a diferents jocs que podiem escollir, en el meu cas, vaig anar amb la meva companya Anna al Museu de la xocolata, un museu que, per la nostra banda, considerem que podia donar una mica de si, sincerament, ens esperavem una altra cosa. No obstant, ems va agradar força.


A continuació, vem fer un petit debat sobre la pel·licula Ágora i, finalment, jo vaig explicar un conte que a mi m'encantaba que s'anomena "La primera Ventafocs" un conte on s'explica l'origen del conte de la Ventafocs.


Finalment, haig de dir que el que més m'ha aportat aquesta sessió es la idea de que haig d'apendre a millorar la meva expressió en el català.


dilluns, 30 de novembre del 2009

Setmana cultural

Aquí us deixo amb el video creat per mi i la meva companya Anna de la setmana cultural, dessitgo de tot cor que us agradi.


dilluns, 23 de novembre del 2009

Hens organitzem en grups

En la sessió del divendres 13 de Novembre vaig arribar una mica tard a classe perqué estava malalta i no hem vaig asseventar gaire de la classe. L'únic que vaig fer és escollir el capítol que creiem més important del llibre de l'Eulàlia Bosch Educació i vida quotidiana.

La nostra noticia d'actualitat

En la sessió del Dimarts 10 de Novembre, la Paula va començar donant-nos una petita explicació del que es farà a la setmana cultural , explicant amb detall la tasca que hi farem a continuació, i ens va donar als que hi treballem un justificant.

A continuació, els companys que no van poder fer la expossició de la pel·licula a la sessió anterior la van expossar. En acabar totes, tots vem votar de manera individual la que més ens ha agradar i va guanyar la del meu company Cristian amb la pel·licula "Los hijos de Huang-shi".

Més tard, l'hi va arribar el torn a la meva companya Iolanda que va explicar un conte anomenat Molinet Màgic el qual explica una historia de dos germans pescadors i justifica el perqué l'aigua del mar es salada.

En acabar, ens va tocar a mi i a la Anna explicar la nostra notícia d'actualitat, aquesta portava el títol El català a les universitats i tracta d'un tema que, almenys nosaltres dues creiem que es molt important que és la lluita d'alumnes que estudien a universitats catalanes per tal de realitzar totes les seves classes en català. Per tal de treballar aquesta noticia em dividit la classe en parrelles per tal de que cadascuna crees un logotip i posarlos en comú per tal d'arribar a un.

Per finalitzar vull dir que aquesta classe m'ha servit per adonarme de l'afecte i l'estima que necessiten els nens i destacaria una frase que ha dit la meva companya Meritxell: el present sempre guanya.

divendres, 13 de novembre del 2009

Video

La setmana passada, la professora de TIC Loles González i el professor de comunicació escrita i digital Francesc Garreta, ens van manar, tots dos junts, fer una activitat.

Aquesta activitat consistia en agafar un text que vem escollir fa unes setmanes per lleigir en veu alta davant de tota la classe a la sessió de Comunicació oral, escrita i digital (en el meu cas, vaig escollir un preciós poema anomentat Brida de la famosa escriptora catalana Maria - Mercè Marçal) fer un video narrant aquest text amb un só al fons i utilitzant imatges.

Per tal de realitzar aquesta tasca he utilitzat els programes "Audacity" (per posar la veu i la música de fons) i "Windows Movie Maker" (per tal de col·locar les imatges i ajuntar-ho tot).

Aquest és el resultat de la meva tasca, espero que us agradi.




dijous, 12 de novembre del 2009

Baixar un video del youtube

En la última sessió de seminari hem aprés a convertir els videos que es troben penxats en el youtube a un format que es pugui extraure del nostre ordinador.

Tot això es pot fer gràcies a un complement del firefox que s'anomena DownloadHelper, aquesta l'has de baixar desde la seva pàgina web.

Us deixo aqui l'enllaç per tal de poder accedir a aquesta pàgina.
DownloadHelper

diumenge, 8 de novembre del 2009

Presentació de les pel·lícules

A la classe d'aquest divendres, a causa d'una averia al tren, he arribat tard i m'he perdut la Notícia d'Actualitat educativa que expossaven les meves companyes de seminari Yolanda i Andrea.

No obstant aixó, vaig arrivar a temps per escoltar el meravellós conte que va explicar la meva companya Anna, un conte titulat "La botiga dels records". Aquest parlava d'un home que surt de l'hospital amb el prospecte d'una malaltia terminal, així donc,s va a una tenda de records on es trova reflectida tota la seva vida, per trobar el dia més important de la seva vida, encara però, no va saver triar-ho. Al final del conte, l'home s'hen adona que el dia més important de la seva vida és el present.

Un cop finalitzat el conte, vam començar a fer les expossisions de les pel·lícules. Les primeres vam ser jo i la Anna expossant la pel·lícula "El niño del pijama de rayas"; després va arrivar el torn de la Sara i la Aida amb la pel·lícula "Matilda"; la Lorena i la Sílvia amb "La lengua de las Mariposas"; la Paula amb "Àgora" i, finalment, la Pilar amb "La ola". Cal dir no vam poder expossar totes les pel·lícules i que continuarem a la següent sessió.

Tot seguit vam valorar personalment les expossisions, amb aixó e aprés a que tendim a valorar amb notes molt altes a les persoones més properes.

La frase que destacaria d'avui es una dita per mi: " Quan som petits no ens adonem del que fan els grans fins que ens influeixen".

Presentem el nostre blog

La classe de seminari va començar amb l'explicació, per part de la meva companya Andrea, del mite de Eros i Psique, un mite grec que tracta de que l'amor hi han cops que hi arriba quan menys t'ho esperes i que no s'ha de duptar de tot.

A continuació tots vam començar a mostrar, un per un, el nostre blog i, cadascú va llegir un missatge de la part de seminari així, d'aquesta manera, podiem veure els nostres errors.

Cal dir que he aprés en aquesta classe de seminari a saver que cal llegir les coses molts cops per estar segur de que ho he possat tot bé i amb claretat i que he de fer un esforç personal per trobar la frase de la classe.

En la classe d'avui, destacaria la frase que va dirme la Paula: "tu quan ensenyis...oi que no deixaràs que els nens dibuixin el que vulguin perquè els hi costa?"

dilluns, 2 de novembre del 2009

Apendre a valorar les diferents vistes

En començar la classe, la mestra hens va mostrar una pàgina web que va penjar al blink per tal de que podem veure activitats que es fan per a nens petits en llocs on podem fer sortides en grup de dues persones en la setmana blanca.

Acte seguit, la meva companya Sílvia va explicar un conte anomenat L'últim metro de la matinada, un conte que, sota el meu punt de vista, m'ha semblat realment bonic. Aquest conte tenia només dos personatges, un noi i una noia, que es troben, un dabant l'altre, a l'andana d'una estació i, encara que no es coneixen i el trascurt que passen es molt curt, tots dos comparteixen un moment molt intens amb les seves mirades.

A continuació, la companya Pilar, ens va explicar un altre conte. Aquest és l'anomenat Lilo; Lilo és un nen mut que estava molt trist perque l'hi costava molt jugar amb la resta i la gent el marginava. Fins que, un dia, la mare va decidir posar al nen perquè jugui amb la resta al joc d'endevinar i, encara que els hi va costar, un home va endevinar que volia dir el nen i el petit es va adonar de que, encara que no pogués parlar, es podía comunicar amb tothom. El conte acaba amb l'aportació de la gent del poble que cambia, en onor del nen el nom del poble per el de Lilo.

En acabar la sessió de seminari, va arribar el torn de la Laia i la Meritxell, que van expossar una noticia d'actualitat que té com a tema central comunicar-nos la intenció que té el magisteri per canviar els llibres digitals ja que, per defecte, tots suten en castellà i el volen en català ja que les classes són en català. Per tal de treballar aquesta notícia vam fer un debat enfrontant els que hi estan a favor i els que hi estan enfront d'aquesta noticia.

En conclusió, vull dir que aquesta classe m'ha fet reflexionar sobre la ignorancia que hi ha en general a la societat i que ens hauriem que fixar més en les coses importants que no veiem perquè pensem que no hens pertoca.

dijous, 29 d’octubre del 2009

Gimp

En la classe de Tic d'aquesta semana hem aprés a utilitzar un programa anometat Gimp. Un programa que, es pot descarregar d'internet de manera gratuïta, que serveix per modificar fotografies o imatges amb molta facilitat.

Per tal d'agafar fotografies, per utilitzar aquest programa, vam estar una estona fent-nos fotografies a classe intentant utilitzar totes les funcions que hi porta la nostra càmara.

A continuació, la mestra Loles hens va propossar tres activitats per tal de fer servir aquesta nova eïna:

Primera activitat: Consistia en escollir una de les fotografies i reduirla amb aquest programa
amb la intenció de poder penjar-la al blog.

Per tal de realitzar aquesta tasca, vaig obrir la fotografia amb el programa; tot seguit, vaig anar a la barra d'eines, dins aquesta vaig escollir l'opció "imatges" i, dins d'aquesta, vaig cliclar a "escala d'imatge". Un cop aquí, escolleixes la mida que vols que ocupi la fotografia i, a continuació has de donar a l'opció "escala".


Així doncs, vaig reduir una imatge que tenia com a mesura 604 x 453 píxels per 330 x 248 pixels. Aixó fa que, a més, la fotografia pesa menys i no ocupa tant d'espai a l'ordinador.




Segona activitat: Aquesta consistia en agafar una imatge i retallarla.

Per tal de fer aixó, vaig agafar una fotografia i la vaig reduir tal i com ho vaig fer amb la fotografia anterior.



Acte seguit, he seleccionat amb el ratolit la part que no volia retallar de la fotografia i, amb el botó dret del ratolí, he clickat l'opció "imatge" i d'allà he clickat a l'opció "retallar a la selecció" i aquest és el resultat.





Tercera activitat: Finalment, l'última activitat, consistia en anar provant el programa i fer tots els cambis que vulguis.


En el meu cas, primer l'hi vaig cambiar la brillantor i el contrast, la vaig posar fosca. A continuació, l'hi vaig cambiar el color ( de color rosa).

Finalment, vaig acabar de retocar la fotografia incluint unes fulles utilitzant el pincell.

Aquest és el resultat final, dessitgo que us agradi.

dimecres, 28 d’octubre del 2009

El racó dels contacontes

Una blocosfera és un conjunt de blocs que comparteixen el mateix interés per una mateixa temàtica i aquest es relacionen entre ells.

A classe de Gestió ens van encomanar fer una blocosfera i jo, juntament amb sis companyes més, vam crear una que tenia com a temàtica els contes i la vam anomenar El racó dels contacontes.

Aquest és el resultat del nostre blog, espero amb tota sinceritat que us agradi ja que esta fet amb molt de cura i molta estimació per la matéria.

diumenge, 25 d’octubre del 2009

Com eren els meus mestres?

En començar la classe, la nostra companya Lorena ens ha explicat un conte a tots anomenat Conte dins un conte, un conte que te com a finalitat reflexionar i fer veure que no ens hem de capficar en els nostres problemes i em de gaudir de la vida.

Tot seguit, vam entregar a la Paula un treball que teniem per avui que tenia com a objectiu fer, cadascú de nosaltres, una mena de retronspecció al passat i intentar recordar com eren els nostres mestres de cadascuna de les nostres etapes educatives (educació infantil, educació primària, educació secundària i batxillerat).

La Paula va recollir tots els treballs i ens va dir a cadascú de nosaltres el problema de presentació que tenia (manca d'índex, l'interliniat, el logotip de la universitat a la portada...); a continuació, per treballar amb més profunditat el tema, la Paula ens va fer fer una activitat que consistia en dividir-nos en quatre grups, cadascú dels quals, representaba una etapa educativa.

Finalment, cada grup havia d'explicar dues anècdotes que havien tingut amb un professor, una possitiva i una negativa i, tot segut, fer un llistat d'adjectius possitiu i negatius sobre el model de professor que hem rebut.

En acabar aquesta sessió m'he adonat de que, tal com ha dit la Paula, "l'educació és una loteria", amb aixó ella volia dir que sempre et pot tocar tant un professor que t'encanti, tant per la forma d'explicar la seva matèria com el caràcter, com un professor que el detestis ja que, en la nostra educació, el mestre es tan important que pot arribar a influir-nos personalment com a caràcter i pot fer que t'agradi molt una assignatura o que la detestis.

dijous, 22 d’octubre del 2009

Mite de Perséfone i ampliació de nou horari escolar

La classe d'avui ha començat amb preguntes que teniem de treballs que anirem fent durant el curs d'aquesta assignatura que la mestre hens ha resolt clarament.

Un cop resolt aquest duptes, la meva companya Sara ens ha esplicat un conte, el Mite de Perséfone, aquest conte és un mite grec que narra la història de Perséfone , filla de Zeus i Démeter (deesa de la fertivilitat) que va ser raptada per Hades (deu dels Inferns) convertint-la així en la deesa deesa dels Inferns. Aquest mite explica l'origen del canvi de les estacions de l'any ja que, quan Perséfone està amb el seu marit Hades a l' Infern, la seva mare s'entristeix i arriba el mal temps i, quan Perséfone torna amb la seva mare, aquesta està contenta i fa que torni el bon temps.

Cal dir que, encara que el conte ja el coneixia, m'ha agradat molt com l'ha esplicat perquè transmitia seguretat en si mateixa i es veia que gaudia narrat el mite.



A continuació, les meves companyes Paula, Sílvia i Lorena han fet una presentació d'una noticia d'actualitat que anava sobre el debat que hi ha al voltat de la modificació del calendari escolar. Per fer més dinàmica la presentació, vam fer un debat on tots teniem un paper, uns feien d'alumnes, uns altres de pares i, els del meu grup erem els professors.

Al final d'aquest debat, tots vam arribar a un acord encara que, tot s'ha de dir, hems va costar molt arribar. Aquest acord consistia en començar les classes al septembre una setmana abanç, però al Febrer fer una setmana lliure on els pares, sino poden fer càrrec del seu fill, els nens farien activitats extra escolar.

Per acabar aquesta sessió hem possat en comú les revistes que hem trobat a la biblioteca sobre educació infantil i hem donat a la mestre el nostre comentari sobre un article que hem escollit cadascú d'una d'aquestes revistes.

Cal dir que en aquesta sessió he aprés com actuar en un debat, haig de escoltar més a la resta dels meus companys i apendre a seure bé.

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Primer dia de seminari

La resta de companys del nostre grup ja havia començat les classes de seminari, encara però, nosaltres la vam començar dimarts dia 6 d'Octubre (dues setmanes després) amb la mestre Paula Mayoral.

Haig de reconéixer que, al principi hem vaig sentir una mica estranya perquè no sabia com eren aquest tipus de classes, alguns companys hem van explicar com eren les seves, encara però, tenia certes curiositats.

Per començar, la mestre es va presentar i va repartir unes fotocòpies que utilitzarem durant aquest curs per llegir.

Cal dit també que, com que era el primer dia, encara no hi coneixia bembé a tots els meus companys de seminari perque alguns no eres del meu grup; per això la mestre ens va fer un joc per presentar-nos. Aquest joc consistia en ficar tots el seu clauer dins d'una papelera; a continuació la Paula les feia sonar i haviam de reconeixer cadascú la seva i presentar-nos un cop donades.

Per acabar, reconec que m'ha agradat aquesta sessió i que vaig sortir de l'aula amb tots els meus dubtes sobre com seria l'assignatura resolts.

Quatre situacions per al debat

A.-El professor d'eduació física diu als seus alumnes: "Per demà, tothom vindrà a clase amb unes "Nike.Jordan Collezione 20/3 per a poder fer les pràctiques de basquet.

És incorrecta perquè el professor pot demanar al alumnat un tipus de calçat concret, però no la marca.

B.- Estem a classe fent un projecte de col.laboratiu de ciències i diem als nostres alumnes: Aneu a Google, cerqueu imatges sobre la terra i les aneu enganxant i comentant al Word.

Aquesta situació és incorrecta a causa de que el professor hauria de demanar possar la procedencia de les imatges i no hauria d'exigir utilitzar el programa Word perque pot ser que algun alumne no el tingui i volgui utilitzar altre processador de text.

C.- Per a preparar una classe, el mestre ha confeccionat un fantàstic POwerPOint en el que li manquen les dues útimes diapositives, l'envia per correo electrònic als seus alumnes amb la instrucció següent: Obriu el PowerPoint, fet amb versió 2007, i completeu les dues últimes diapositives amb les dades que falten i per a la propera setmana el porteu a classe per comentar-lo.

És incorrecta la situació a causa de que el professor hauría d'haver preparat bé les diapositives, aquesta tasca hauria de ser d'ell no dels alumnes. A sobre, no pot exigir la verció de Power Point.

D.- El professor de ciències, en una excursió, diu als seus alumnes: " Entreu a la botiga de records, agafeu les postals que vulgueu per portar-les als pares".

És correcta aquesta situació encara que, per la meva part, no hi estic molt d'acord perquè considero que els records d'una excursió haurien de ser una cosa personal com per exemple un dibuix.

dijous, 15 d’octubre del 2009

Audio

Tal i com vaig explicar en el missatge anterior, vam apendre en la sessió anterior a utilitzar un programa anomenat "Audiciti" amb el que vam fer grabacions en grups.
Avui hem après a saver penjar aquesta grabació al nostre blog. Aquest és el resultat de la grabació del nostre grup, espero que us agradi.

Aquesta dita hens va agradar tant a mi com a la meva companya per el seu doble significat ja que, per una banda, mostra al mestre com a una persona de molta saviesa que la mostra als seus alumnes, però es tanta que l'alumne necessita tota una vida per apendre-la. I, per altra banda, es troba la idea de que el mestre cada dia aprén coses noves, que es un ofici en el qual l'aprenentatge és una cosa diària i mai finalitza.

dimarts, 13 d’octubre del 2009

Audacity

Avui hem après a crear un audio amb el programa "Audacity". Aquest programa serveix per fer audios en el qual podem extreure sons, música, audicions...que tenim a l'ordinador i modificar-los .

En el nostre cas, vam fer grups de dues persones i vam grabar una cita amb les nostres veus modificant una música al fons que ens va accedir la mestre retallant-la i fent-la cada vegada més fluixa per tal de penxar l'audio al blog.

En acabar, vull afirmar que el programa "Audacity" m'ha semblat, segons el meu punt de vista, bastant sencill i que pot donar una mica de lloc.

dilluns, 5 d’octubre del 2009

Googlenotebook i Delicius

El dijous 1 d'Octubre a classe de TIC (gestió de la informació) vam apendre a utilitzar dos programes que serveixen per anotar adreces de pàgines webs d'interès per tal de poder accedir a elles fàcilment encara que estiguem en un altre ordinador. Aquests dos programes s'anomenen googlenotebook i l'altre delicius.

El programa googlenotebook particularment l'he trobat bastant sencill però, alhora, molt útil i compleix les seves funcions.

No obstant, el programa delicious m'ha semblat massa complicat ja que està tot en anglés i comporta aplicacions que dubto que algun cop les utilitzaré. Encara però considero que és un gran programa que podria donar molt de joc amb alguns retocs.

dilluns, 28 de setembre del 2009

Comentari d'una notícia

El text que vaig a comentar a continuació és una notícia que es troba a la part d’opinió d’un diari valencià online anomenat Levante, l’autor de la qual es diu Cayetano Mas Galvañ i la direcció de la notícia en qüestió és http://www.levante-emv.com/opinion/2009/09/26/escuela-20-nueva-escuela/635102.html .

Aquesta notícia parla del pla Escola 2.0; aquest pla consisteix en integrar noves informacions i aparells informàtics molts superiors als actuals a les escoles per tal d’innovar i ensenyar les noves tecnologies als estudiants, un pla que a primera vista sembla complicat però que de mica en mica va funcionant i de cara al futur te moltes sortides.

Cal dir que l’autor de la notícia parla d’aquest pla com si tothom l’entengués a primera vista i després a mesura que el lector la va llegint va comprenent el contingut del pla i això fa que al principi es trobi una mica perdut.

El llenguatge que utilitza es bastant coherent i tel·ligible, cosa molt correcta ja que quan s’escriu a un diari has de pensar que tens uns públic bastant ampli.

Finalment, vull esmentar que he triat precisament aquest text perquè m’ha semblat molt adient ja que parla de l’assignatura que estem realitzant (TIC) i la seva integració a les escoles; amés, sota el meu punt de vista l’he trobat molt interessant i constructiu.

dimarts, 22 de setembre del 2009

Els més petits i les noves tecnologies

He hagafat aquest video d'internet perque l'he trobat molt interesant ja que expossa una gran veritat a la que no es dona importància actualment tot i que en té de molta i és que quan els pares deixen al seu fill d'avant l'ordinador no s'adonen del perill que tenen ja que poden caure en pàgines no adecuades a la seva edat.
Amés, en aquest reportatge exposa direfents pàgines en les que el nen pot accedir sense problemes tant de pàgines lúdiques com educatives.



dijous, 17 de setembre del 2009

Presentació

Benvolguts tots al meu bloc!

El meu nom és Laura Novillo i visc a Terrassa. Tot i que actualment treballo com a depenenta en una tenda de sabates, el meu somni es treballar com a educadora infantil en una guarderia , per aixó estic curçant primer d' Educació infantil a la Universitat Blanquerna.

Sóc una noia bastant alegre i divertida, tot i així em considero bastant reservada; m'encanta ballar i estar amb els meus amics i, evidentment, m'agraden molt els nens.

Espero que poquet a poquet em coneixeu tots i passar-ho bé amb tots vosaltres.

Un petó molt gran a tots!

Laura